Lei en bil i Marseille

  • Severdigheter
  • Restauranter
  • Lokale og internasjonale leiebilselskaper

Marseille er den eldste byen i Frankrike, og ble grunnlagt omtrent 600 år før Kristi fødsel. Dette gjør den til en av de eldste byene i Vest-Europa. Med sitt greske opphav utviklet Marseille seg til å bli et knutepunkt for handel i salivasjonen rundt Middelhavet, og byen er fremdeles blant de viktigste havnebyene i Frankrike. Marseille er den nest største byen i landet, kun slått av hovedstaden Paris.

Marseille har et typisk middelhavsklima, og tiltrekker seg mange turister som ønsker å dra på en kortere ferie eller reise bort for en langhelg.​​ Byen har en riktignok en lang strandlinje, men er nok likevel mest kjent som en destinasjon som er tettpakket med historie, kultur, kunst og arkitektur. Byen er lett tilgjengelig med bil, og det er sjelden noe problem å finne parkeringsplasser i sendtrum.

Hvorfor velge Marseilles?

I Marseille kan du nyte god vin og et fantastisk fransk kjøkken. Fransk cuisine er variert, og både mat og drikke er langt rimeligere enn i Norge. Regionens fremste delikatesse er bouillabaisse, en rik og kremet fiskesuppe som skal inneholde minst fem ulike typer fisk, i tillegg til urter, olivenolje, skalldyr, tomater og det eksklusive krydderet safran. Hvitløksgratinerte snegler, gåselever og froskelår er andre lokale spesialiteter.

Marseille er en stor by i utstrekning, men severdighetene i sentrum ligger stort sett innenfor gangavstand fra hverandre. Det er også enkelt å komme dit du skal med bil eller kollektivtransport. Er du interessert i arkitektur og historie, så er byen vel verdt et besøk. Gå ikke glipp av Basilique Notre Dame de la Garde, en praktfull romersk-bysantinsk kirke som ligger på en høyde med fantastisk utsikt over både Marseilles og Middelhavet.

Populære turistattraksjoner

Den gamle havnen, Le Vieux Port, er sjarmerende rustikk, med vakre fasader og fine restauranter. Fra havnen har du flott utsikt ut mot havet. Det gamle og massive fortet Saint Jean ble bygget av Louis XIV i 1660, og danner et monumentalt inngangsparti til havnen. Den eldste kirken i Marseilles, Eglise Saint Laurent, er enda en bygning med historisk sus. I gamlebyen, Le Panier, finner du god stemning og et yrende folkeliv.

  • Le Vieux Port – den gamle havnen
  • Saint Jean
  • Eglise Saint Laurent
  • Quartier du Panier

Fly til Marseilles

Flyturen fra Norge er ikke spesielt lang, SAS tar deg til Marseille Provence lufthavn på cirka tre timer. Flyplassen har to terminaler, og ligger omtrent tre mil fra Marseille. Det er enkelt å komme seg inn til sentrum med buss eller taxi, men å leie bil er også et godt alternativ. Alle de store leiebilselskapene, som Holiday Autos, har leiebiler som står klare til å ta deg imot på flyplassen.

Leiebil

Å leie bil er billigere i Marseilles enn hjemme i Norge, og det er også forholdsvis trygt å ferdes på de franske veiene. Det lønner seg som regel å sammenligne priser før du bestiller. Ønsker du å utforske Provence, eller noen av de flotte småstedene langs den franske Riviera, så er Marseilles et godt utgangspunkt. Leiebil kan absolutt anbefales, særlig hvis du planlegger å bli i området noen dager.

Nasjonalparker i nærheten

Ikke langt fra Marseilles finner du Les Calanques, et fantastisk naturområde med små sandbukter mellom ruvende klipper. Landskapet har vært vernet siden 2012, fordi det har et helt unikt økosystem hvor plantene ikke vokser i jord, men i kalkstein. Kjører du vestover fra Marseille i omtrent en time, så kan du utforske nasjonalparken Camargue. Dette er et helt spesielt våtlandsområde, som er kjent for sine hvite hester, svarte okser og rosa flamingoer.

Historiske byer i området

Kjører du nordover inn i landet, så er universitetsbyen Aix-en-Provence kun tre kvarter unna. Dette er en sjarmerende by med en avslappet stemning, som er perfekt hvis du ønsker å komme deg litt vekk fra storbyens kjas og mas. Den historiske byen Nimes er heller ikke mer enn en times kjøring fra Marseilles. Byen var en av de viktigste byene i Gallia i romertiden, og er berømt for sine romerske levninger.